Kreator grupa novi trogodišnji vlasnik medijskih prava MotoGP-a za Hrvatsku!

Nakon uspješno odrađene sezone Formule 1™ te kupnje prava Volvo Ocean Racea™ Kreator nastavlja akvizicije u moto sportu. Najnoviji potez kupnja je najprestižnijeg motociklističkog natjecanja – Svjetskog prvenstva Moto GP™. Ekskluzivna prava za područje Republike Hrvatske osigurana su na tri godine.

Svjetsko prvenstvo u motociklizmu je najvažnije natjecanje u cestovnim utrkama motociklizma. Prvo svjetsko prvenstvo organizirala je Svjetska motociklistička federacija (Fédération Internationale de Motocyclisme – FIM) 1949. godine. Svjetsko prvenstvo podijeljeno je u tri klase; Moto3, Moto2 i najjači MotoGP. Motocikli koji sudjeluju na utrkama ne mogu se legalno voziti na javnim cestama (za razliku od Svjetskog prvenstva Superbike).

„Ponosan sam na još jedan uspjeh u ovoj iznimnoj godini. Nakon što smo učinili gotovo nemoguće i uspjeli ishoditi prava na Formulu 1™ sada dobivamo još jednu – i to – najprestižniju stvar u moto svijetu. Moto GP bi trebao biti iznimno gledan, a započeli smo pregovore o emitiranju s nacionalnim televizijama. U ovaj projekt ulazimo s ipak dosta više iskustva budući imamo sezonu F1™ iza sebe. Nastojimo čvrsto biti na zemlji i ne zanositi se trenutnim uspjesima. Ovo sve su projekti na tri godine i tek tada ćemo podvlačiti konačne računice.“, kaže direktor Kreator grupe Davorin Štetner koji je tri mjeseca osobno pregovarao te naposljetku i potpisao ugovor sa španjolskom Dornom – vlasnikom medijskih prava prvenstva Moto GP.

„Dorna je iznimno zadovoljna što proširuje svjetsku pokrivenost MotoGP-a novim ugovorom. Novi ugovor koji je Dorna potpisala s Kreatorom još jednom pokazuje veliki interes za Moto GP diljem svijeta. S veseljem gledamo naprijed širenju baze poklonika MotoGP-a na hrvatskom teritoriju!“ izjavio je Manel Arroyo – Managing director, Dorna Sports SL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *