davorin stetner embDavorin Štetner rođen je u Zagrebu 10. studenog 1981. S 20 godina pokreće prvi poslovni projekt “KREATORstudio” – tvrtku za web dizajn i promociju (2002.). Krajem 2005. počinje izdavati regionalne novine, a u listopadu 2007. preuzima regionalnu tv kuću – TV PLUS. Do 2011. kada prodaje poslovne
udjele na televiziji radi kao direktor i glavni urednik. U 2009. počinje s realizacijom lanca barova naziva TV BAR.

Početkom 2011. okuplja sve svoje poslovne subjekte i projekte pod zajednički naziv “KREATOR grupa” koja postaje nositelj svih projekata i daljnjih poslovnih aktivnosti.

2011. je godina velike ekspanzije Kreator grupe. Nakon tromjesečnih pregovora, u travnju Štetner potpisuje ugovor s Berniem Ecclestoneom i njegovim Formula One World Championship Ltd. o ekskluzivnom trogodišnjem vlasništvu medijskih prava za svjetsko prvenstvo Formule 1™ za teritorij Republike Hrvatske. Ovime kao 29-godišnjak postaje najmlađi privatni vlasnik prava Formule 1 u svijetu. U rujnu kupuje medijska prava za najprestižniju jedriličarsku utrku oko svijeta – Volvo Ocean Race™, a u prosincu uspijeva ishoditi ekskluzivna medijska prava za najelitnije moto natjecanje – MotoGP™.

U 2012. Štetner nastavlja s projektima te osniva KREATOR RACING TEAM – trkaću momčad s ciljem rada s mladim talentima. Već u prvoj godini tročlani karting team osvaja ekipni naslov prvaka Hrvatske, a Kristijan Habulin u Formuli Renault 2.0 Italia postiže povijesni uspjeh za hrvatski autosport osvojivši drugo mjesto i titulu najboljeg debitanta. Krajem godine osniva se i agencija Kreator sport.

U 2013. nastavljaju se akvizicije sportskih medijskih prava, a Štetner pokreće i vlastiti specijalizirani sportski kanal Kreator TV. Paralelno s televizijskim kanalom odvija se velika investicija u moderan TV centar u Jastrebarskom kraj Zagreba sposoban za najzahtjevnije produkcije te satelitski prijem signala.

U 2014. godini Kreator grupa provodi restrukturiranje kako bi što uspješnije nastavila svoje širenje. Događa se akvizicija većinskog udjela u naprednoj varaždinskoj tvrtki ZIMO digital čiji je fokus na izradi web stranica, razvoju mobilnih aplikacija i ostalih visoko tehnoloških projekata. Kreator TV potpisuje partnerski ugovor s EUROSPORT-om te nastavlja investiciju u TV centar.

Bio je član Hrvatskog audiovizualnog vijeća (2008. – 2011.). U prosincu 2011. postaje članom Upravnog odbora Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS) – člana Svjetske automibilističke federacije FIA. Od kraja 2011. član je Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE u kojoj 2013. postaje članom Upravnog odbora da bi početkom 2015. postao Predsjednikom ovog krovnog udruženja hrvatskih investitora. Od polovice 2015. član je Vijeća za gospodarska pitanja predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović.

Uz navedeno, Štetner je pustolov. Organizirao je mnoge ekspedicije diljem svijeta u neke od najopasnijih područja svijeta kao što su Obala Bjelokosti, DR Kongo, Liberija, Panama…. Snimao je brojne dokumentarce, a do sada je proputovao preko 70 zemalja. Posjeduje međunarodnu pilotsku dozvolu (PPL) i skipersku dozvolu.

LINKEDin

Facebook

6.2.2015.