KREATOR grupa svoje početke ima u veljači 2002. godine kada u Zagrebu Davorin Štetner, tada 20-godišnjak,  osniva obrt Kreator s ciljem rada na web dizajnu i izradi web projekata. U rujnu 2005. Kreator ulazi u svijet medija te postaje izdavač regionalnih novina koje izlaze punih pet godina do 2010. U 2009. osniva se ugostiteljski brand TV BAR te pokreće lanac barova u Zagrebu i okolici. U 2010. projektima se pridružuje i Kreator media za medijska prava i tv produkciju. Početkom 2011. svi poslovni subjekti i brandovi okupljaju se pod zajednički naziv KREATOR GRUPA.

2011. je godina velike ekspanzije Kreator grupe. Nakon tromjesečnih pregovora, u travnju Kreator potpisuje ugovor s Formula One World Championship Ltd. o ekskluzivnom trogodišnjem vlasništvu medijskih prava za svjetsko prvenstvo Formule 1™ za teritorij Republike Hrvatske. U rujnu kupuje medijska prava za najprestižniju jedriličarsku utrku oko svijeta – Volvo Ocean Race™, a u prosincu uspijeva ishoditi ekskluzivna medijska prava za najelitnije moto natjecanje – MotoGP™.  U 2012. Kreator nastavlja s projektima te osniva KREATOR RACING TEAM – trkaću momčad s ciljem rada s mladim talentima. Već u prvoj godini tročlani karting team osvaja ekipni naslov prvaka Hrvatske, a Kristijan Habulin u Formuli Renault 2.0 Italia postiže povijesni uspjeh za hrvatski autosport osvojivši drugo mjesto i titulu najboljeg debitanta. Krajem godine osniva se i agencija Kreator sport.

U 2013. nastavljaju se akvizicije sportskih medijskih prava, a Kreator grupa pokreće i vlastiti specijalizirani sportski kanal Kreator TV. Paralelno s televizijskim kanalom odvija se velika investicija u moderan TV centar u Jastrebarskom kraj Zagreba sposoban za najzahtjevnije produkcije te satelitski prijem signala.U 2014. godini Kreator grupa provodi restrukturiranje kako bi što uspješnije nastavila svoje širenje. Događa se akvizicija većinskog udjela u naprednoj varaždinskoj tvrtki ZIMO digital čiji je fokus na izradi web stranica, razvoju mobilnih aplikacija i ostalih visoko tehnoloških projekata. Kreator TV potpisuje partnerski ugovor s EUROSPORT-om te nastavlja investiciju u TV centar.Kreator grupa danas je prvenstveno okrenuta investicijama u nove projekte te upravljanjem tvrtki, projekata i brandova u svom portfelju.Dobrodošli u KREATOR!