Index.hr: Formulu od sutra ujutro cijela Hrvatska gleda preko regionalnih televizija!

DAVORIN ŠTETNER je izvojevao veliku pobjedu: Na tri godine je osigurao prava prijenosa Formule 1 za hrvatske gledatelje, a podatak da je to praktički sam napravio dečko od 29 godina, samo još više daje za misliti “velikim” televizijama s nacionalnom koncesijom. Potpis na ugovor s londonskom centralom Formule 1 se nije ni osušio (jer to je napravljeno elektronskim putem pošto je Ecclestone već u Maleziji) i odmah je krenuo u realizaciju:

“U 4 ujutro krećemo s prvim treningom za Veliku nagradu Malezije, u petak u 8 ujutro drugi trening. U nedjelju ujutro naravno, utrka, ali za taj dan pripremamo bogat program, s polusatnom emisijom koja počinje prije samog starta utrke i emisijom pola sata po završetku utrke.”

Otkrio nam je koje će televizijske postaje prenositi Formulu:

“Net daje logistiku, na njemu su komentatorske kabine i studio, a prenose još Osječka Televizija, TV Istra, Kanal Ri, zadarski Vox TV, splitski TV Jadran. Time smo praktički pokrili cijelu zemlju, ostaje nam samo da još potpišemo ugovor s Dubrovačkom TV kao što se očekuje.

Kako ste dobili prava na prijenos utrka formule za područje Hrvatske, jer do sada ste bili poznati samo u užim krugovima kao suvlasnik TV Plusa sa sjedištem u Jastrebarskom?

“HTV je odustao, Arena je pregovarala, a mi smo bili tu cijelo vrijeme. Dobijanje prava prijenosa omogućila nam je velika upornost i dobro posložen projekt. Ali jako sam oprezan i samokritičan u vezi ovog posla u kojem je dobijanjem prava gotovo tek “prvo poluvrijeme”. Sada taj posao treba dobro odraditi i ispoštovati sve uvjete prema Formuli.”
Po čemu će se prijenosti u vašoj produkciji razlikovati od onih koji smo zadnjih 20-ak godina gledali isključivo na HTV-u?

Želimo dati potpuno drugi smisao medijskom tretmanu Formule 1 u Hrvatskoj. Po prvi put će hrvatski gledatelji na našim televizijama moći uživo gledati sve treninge, kvalifikacije, utrke i posebne emisije, dakle kompletan, zaokruženi paket. Sva tri dana sve prenosimo uživo.

Poznato je da formula u Hrvatskoj ima brojne obožavateljice i obožavatelje pa gledanost ne bi trebala biti upitna. Kako su reagirali sponzori obzirom da je sve došlo tako naglo i već nakon što je sezona počela utrkom u Melbourneu?

“Imat ćemo reklame i sponzore, a računamo da ćemo opravdati povjerenje i njih i gledatelja. Obzirom da je kod jednih i drugih bilo veliko nepovjerenje da će uopće biti prijenosa, reakcija je odlična. Nadamo se da ćemo opravdati povjerenje jer stvarno ozbiljno ulazimo u veliki projekt.”

Kako će to izgledati na malim ekranima. Koji su komentatori, tko vodi program u studiju?

“Mladen Jergović i Goran Dijaković su komentatori utrka i treniga, dok program iz studija vodi Ana Tenžera. Mislim da smo kompletirali najbolji tim.”

Zvonko Alač

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *