Direktor Kreator grupe u panel raspravi s profesorom Alanom Barrell sa Sveučilišta Cambridge

Osnivanje novih tvrtki i smišljanje novih poduzetničkih pothvata jedina su prava mjera za pokretanje gospodarstva, zaključio je prof. Alan Barrell, koji je u organizaciji VERN’ Foruma održao gostujuće predavanje za VERN’ove studente i profesore.

Predavač u Centru za poduzetničko učenje u sklopu Judge poslovne škole na Sveučilištu Cambridge, te predavač na nizu drugih međunarodnih sveučilišta, prof. Barrell, naglasio je kako je kreativnost najvažniji preduvjet za uspješno poduzetništvo. U sklopu predavanja održao se i “Start-up panel”, na kojem su uz prof. Barrella gostovali poduzetnik i VERN’ov alumni Davorin Štetner (vlasnik TV prava za Formulu 1, direktor KREATOR GRUPE), investitor Hrvoje Prpić (Hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE), direktor BICRO-a Dalibor Marijanović, te dekan VERN’a Goran Radman.
Sudionici panela su zaključili kako poslovno okruženje u Hrvatskoj nije dovoljno ohrabrujuće za poduzetnike, a zbog općeg raspoloženja, nelikvidnosti, nerazumijevanja, te lošeg upravljanja imovinom, vrlo mali postotak poduzetničkih ideja zaista doživi uspjeh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *