Kreator grupa dobila prava za prijenos utrke Volvo Ocean Race

Spektakularna utrka jedrilica preko tri svjetska oceana dolazi na male ekrane

Ljubitelji jedrenja i nautičkog sporta od subote će na malim ekranima moći uživati u najprestižnijoj i najopasnijoj svjetskoj utrci jedrilica Volvo Ocean Race. Kreator grupa dobila je ekskluzivno pravo na TV prijenos utrke Volvo Ocean Race koja će se emitirati samo na Sportskoj TV. Start utrke je u subotu, 29.10. u 13.45 sati i prenosit će se uživo.

Utrka Volvo Ocean Race, u kojoj se šest ekipa natječe koja će najbrže oploviti svijet, kreće 29. listopada 2011. iz španjolskog grada Alicantea, a završava 7. srpnja 2012. u irskom Galwayu. Iskusni moreplovci plovit će devet mjeseci u devet etapa opasnim vodama Atlantskog, Indijskog i Tihog oceana. Prva etapa je Alicante-Cape Town, druga etapa je Cape Town-Abu Dhabi, treća etapa je Abu Dhabi-Sanya, četvrta etapa je Sanya-Auckland, peta etapa je Auckland-Itajai, šesta etapa je Itajai-Miami, sedma etapa je Miami-Lisabon, osma etapa je Lisabon-Lorient i posljednja, deveta, je etapa Lorient-Galway.

U utrci će se okušati francuska ekipa Groupama Sailing Team, Abu Dhabi Ocean Race iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, PUMA Ocean Racing powered by BERG iz Njemačke, CAMPER with Emirates Team iz Novog Zelanda, Team Telefónica iz Španjolske i Team Sanya iz Kine. Ovo je prvi put da se na Volvo Ocean Raceu natječe i tim iz Kine. Pobijedit će ona ekipa koja će skupiti najviše bodova, ovisno o tome koliko će im trebati vremena da svladaju pojedinu etapu.

Ovu utrku, koja se održava svake četiri godine, mnogi smatraju najuzbudljivijom i najtežom na svijetu zbog njene duljine i opasnosti koje natjecatelje vrebaju na oceanima. U prijašnjim utrkama dolazilo je do opasnih situacija od sudaranja jedrenjaka pa do naleta valova viših od deset metara. Zbog toga će gledatelji Sportske televizije moći uživati u mnogim uzbudljivim kadrovima utrke.

Kreator grupa dobila je prava na prijenos utrke Volvo Ocean Race na četiri godine, a kao partner projekta odabrana je Sportska televizija.

„Volvo Ocean Race je jedan od najuzbudljivijih svjetskih nautičkih događaja koji dosad nismo imali prilike pratiti putem javnih televizija. Ovime želimo pokazati da kupnja prava prvenstva Formule 1 nije bio naš jedini sportski iskorak, već samo početak upravljanja pravima vrhunskih sportskih događaja. Odlučili smo televizijske prijenose VOR-a dodijeliti Sportskoj televiziji u znak podrške i kao trasiranje za buduće zajedničke projekte. Sretan sam što smo ishodili prava na prijenos još jednog svjetskog događaja koji će privući pažnju velikog broja gledatelja“, rekao je direktor Kreator grupe Davorin Štetner.

„Nakon 200 dana emitiranja, gledateljima nastavljamo donositi najbolje od sporta te ćemo kao jedina nacionalna sportska televizija pratiti sportske događaje svjetskih razmjera. Utrka Volvo Ocean Race uklapa se u programsku shemu Sportske televizije te smo uvjereni kako će uzbudljiva utrka jedrenjaka biti odlična vijest za naše gledatelje i sve ljubitelje jedrenja, koji dosad nisu imali prilike pratiti na televiziji utrku ovog ranga“, rekao je direktor SPTV-a Petar Čavlović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *